Circus op school

Alle leerlingen treden op in hun eigen circusshow met het circus op school. Onze Circus Salto-crew komt naar uw school en zorgt voor een onvergetelijke dag voor alle kinderen, leerkrachten en ouders. De leerlingen gaan samenwerken om hun acts in te studeren en dat alles eindigt in een spetterende show!

Het programma van de circusdag

Een echt Circus op school en helemaal verzorgd door de professionele circusartiesten van Circus Salto. Zij nemen alle leerlingen én leerkrachten mee in de magische wereld van het circus.

De dag start met een feestelijke openingsvoorstelling waarna elke groep aan de slag gaat met het instuderen van een echte circusact.

Het programma wordt samen met de school samengesteld. Een lange circusdag of liever kortere activiteiten? Een project van meerdere dagen? Het kan allemaal.! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Sander en zijn artiesten geven een feestelijke openingsvoorstelling. Zo zorgen ze dat iedereen vol energie en enthousiasme aan het circusproject begint. Ook geven de artiesten een korte uitleg over de geheimen van een circusact!

Na de openingsvoorstelling gaan de groepen met de leerkracht hun eigen act instuderen. Circus Salto levert hiervoor de benodigde circusmaterialen en de instructiebladen waar de acts duidelijk beschreven worden. Naast de instructiebladen is er een instructie voor de leerkrachten over het instuderen.

Naast technische acts, zoals acrobatiek en jongleren, zijn er ook acts waarbij spel belangrijk is zoals de ´Fakirshow´, de ´wilde´dieren, paarden en de Clowns. De medewerkers van Circus Salto komen bij alle groepen langs, om te ondersteunen en de acts ‘pisteklaar’ te maken. Naast het oefenen van de technieken is er veel aandacht voor de presentatie van de act.

Spanning ten top… de show begint. De roodgele circustent zit vol met kinderen en evt. ouders, opa´s en oma´s. Sander presenteert één voor één de acts van de kinderen. De leerlingen vertonen vol enthousiasme hun ingestudeerde circusact. De show wordt op ongekend enthousiaste en humoristische wijze gepresenteerd door circusdirecteur Sander en wordt natuurlijk afgesloten met een staande ovatie door het Hooggeëerd Publiek!

Circus doe je samen!

Het circus is een magische plek: een plek waar humor en verbeelding bij elkaar komen. En dat doe je samen! Daarom is er een actieve rol weggelegd voor de leerkrachten en eventueel de hulpouders. Samen met de leerlingen maken ze een circusact om trots op te zijn!

Het is bijzonder om te ervaren waar de groepen toe in staat zijn door samen te werken en elkaar te vertrouwen. Deze ervaring geeft de leerkrachten en leerlingen een enorme ‘boost’ die nog lang in de klas te merken zal zijn!

Voor wie geschikt?

 • De circusdag is geschikt voor alle leeftijden: van kleuters tot en met de leerlingen uit groep 8. Iedereen kan stralen in het circus!
 • Geschikt voor zowel regulier als speciaal onderwijs.
 • Zelfs, in aangepaste vorm, geschikt voor het middelbaar onderwijs.

Oftewel: iedereen kan meedoen en raakt in de ban van de magie van het Circus!

Jarenlange ervaring
met het basisonderwijs

Circus Salto is de kinderdroom van Sander Balk. Samen met zijn team verzorgt hij al 20 jaar tientallen circusprojecten per jaar!

Naast zijn werk als circusproducent heeft Sander jarenlang gewerkt in het onderwijs als leerkracht in het basisonderwijs.

Tijdens de schoolprojecten combineert Sander zijn ervaring als leerkracht met zijn passie voor het circus en staat zo garant voor een onvergetelijke dag.

Voor iedere groep is er een Circusact!

Elke groep kiest een circusact. Welke act ze ook kiezen: de kinderen zullen stralen met hun talent en eigen persoonlijkheid!

 • Acrobatiek: Acrobaten doen stoere stunts zoals piramidebouwen, koprollen en bokjespringen.
 • Paarden: De edele paarden draven en dansen door de piste.
 • Wilde dieren: De dompteur van het Circus presenteert zijn olifanten, tijgers, leeuwen en apen.
 • Muzikale clowntjes: De jongste clowntjes van het Circus zijn zeer muzikaal. Ze zingen en dansen erop los!
 • Krachtmensen: De sterkste mannen en vrouwen van de wereld tonen hun spierkracht!
 • Chinese Show: Artiesten laten bordjes op stokjes draaien en tonen hun kunsten met de diabolo, sierlijke linten en de Chinese vlaggen.
 • Limbo-acrobaten: De limbo-acrobaten voeren een feestelijke en acrobatische limbodans uit!
 • Balanceren: Deze evenwichtskunstenaars houden zich in evenwicht op de rolarola, de loopbal, de loopton, de pedalo en de éénwieler. Combinatie met draadlopen mogelijk.
 • Oosterse Show: De Sjeik presenteert zijn gevolg, bestaande uit buikdanseressen, fakirs en slangenbezweerders.
 • Jongleren: Jongleren met ballen, kegels, ringen en draaiende bordjes.
 • Goochelen: De goochelaars verbazen het publiek met hun kunsten.
 • Piramidebouwers: De acrobaten bouwen allerlei menselijke piramides. Een act vol uitdaging en voor iedereen een belangrijke rol!
 • Clowns: Deze clowns maken komische buitelingen. Eén clown neemt uiteindelijk iedereen in de maling!

Ook voor middelbare scholen

Circus Salto verzorgt ook circusprojecten op middelbare scholen. Net als bij basisscholen geeft het de leerlingen een enorm zelfvertrouwen om iets te creëren. Ook leren ze goed samenwerken en elkaar te vertrouwen. Leerkrachten en/of mentoren krijgen bovendien de kans om op een andere manier met de leerlingen te werken.

De technieken die bij middelbare scholen aan bod komen zijn piramidebouwen, éénwielfietsen, ballopen, draadlopen, jongleren, diabolo, draaiende bordjes en mime.

Naast heel veel plezier, zorgt het circusproject ook op middelbare scholen voor meer teamspirit in de klas. Dit is van grote waarde, en draagt bij aan een goede sfeer op school en een positieve ontwikkeling van de scholieren.

De afsluitende voorstelling is een unieke ervaring. Veilig in een groep mag iedereen een act opvoeren en zo hun pasverworven talent laten zien.

Want er is voor iedereen een even belangrijke rol in het circus. De stille muurbloempjes stralen. En die ‘lastige jongen’ blijkt helemaal op zijn plek te zijn tijdens het klaarzetten van de materialen voor de acts.

Bovendien is het een unieke manier om de ouders op school uit te nodigen in een positieve sfeer bij de afsluitende voorstellingen. Het circus wordt vaak geboekt als aanvulling op Culturele Dagen. Vaak zijn er in de afsluitende voorstelling ook optredens van muziek, dans en zang. Ook is er ruimte voor voordrachten, van bijvoorbeeld een gedicht. Het is allemaal mogelijk in de unieke sfeer van het circus!

Een schooldag om nooit te vergeten

De hele school doet mee. Boek nu een tot in de puntjes verzorgde dag door de professionele circusartiesten van Circus Salto.

Nu te boeken!

 • Ons circus bij uw school
 • De hele school doet mee
 • Een onvergetelijke dag voor iedereen
 • Al vanaf € 700 (zonder circustent) of € 1700 (met circustent).

Prijzen

De prijs wordt bepaald door de groepsgrootte en de keuze voor de tent. Circus Salto maakt altijd een offerte op maat, gebaseerd op de volgende prijzen:

Eén dag

Tot 50 leerlingen1 circusdocent€ 700,-
Tot 100 leerlingen1 circusdocent€ 800,-
Tot 200 leerlingen1 dag 1 circusdocent€ 1100,-
Tot 300 leerlingen1 dag 2 circusdocenten€ 1250,-
Tot 450 leerlingen1 dag 3 circusdocenten€ 1600,-
Meer dan 450 leerlingenOp aanvraagOp aanvraag

Meerdere dagen

Tot 50 leerlingen1 circusdocent€ 1000,-
Tot 100 leerlingen1 circusdocent€ 1100,-
Tot 200 leerlingen1 circusdocent€ 1300,-
Tot 300 leerlingen2 circusdocenten€ 1550,-
Tot 450 leerlingen3 circusdocenten€ 1900,-
Meer dan 450 leerlingenOp aanvraagOp aanvraag

(aan alle genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend)

Circustent 16 meter (rond)

€ 1750,-

In onze luxe tent komt de show pas écht goed tot zijn recht. De tent is verduisterd en heeft een computergestuurde lichtinstallatie, voor een échte showbeleving.

 • Driehonderd zitplaatsen
 • Verduisterde theatertent
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Uitgebreide lichtinstallatie
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.

De school als circustent

€ 350,-

Heeft uw school geen ruimte of budget voor een tent? Dat is geen probleem! Met het circusdecoratiepakket wordt elke school, sporthal of aula omgetoverd tot circustheater! Inclusief:

 • Artiesteningang
 • Piste
 • Pistekleed
 • Lichtinstallatie
Tent 12 bij 17 meter buitenkant

Circustent van 12 bij 17 meter

€ 1000,-

Onze grote circustent is de meest gekozen optie door scholen. De tent kan op vrijwel elk schoolplein worden opgebouwd.

 • 250 zitplaatsen
 • Lichtdoorlatend
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.

Veelgestelde vragen over Circus op School

Circus op School is voor alle basisscholen én middelbare scholen. Ons circus bezoekt uw school en zorgt voor een drukke en leuke dag. De dag (of dagen) heeft een uitgebreid programma, waarbij ieders talent tot zijn recht komt.

Elke groep kiest een circusact, waarbij de onderbouw een ander programma krijg aangeboden dan de bovenbouw. Welke act ze ook kiezen: de talenten van de verschillende leerlingen kunnen in elke act tot zijn recht komen!

De prijzen hangen af van de groepsgrootte. U heeft al een circusdag vanaf € 700,-.