Circus op school

Laat uw leerlingen de hoofdrol spelen in hun eigen circusshow met het circus op school. Onze Circus Salto-crew komt naar uw school en zorgt voor een onvergetelijke dag voor alle kids, leerkrachten en ouders. De leerlingen gaan samenwerken om hun acts in te studeren en dat alles eindigt in een spetterende show voor de ouders. Het wordt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die meedoet!

Het programma van de circusdag

Hét hoogtepunt van het schooljaar is de circusdag op school, helemaal verzorgd door de professionele circusartiesten van Circus Salto. Ons circus komt naar uw school en zorgt voor een bomvol programma. Het schoolplein wordt omgetoverd tot een heuse circustent en de leerlingen treden op als echte artiesten.

We nemen alle kinderen én leerkrachten mee in de magische wereld van het circus. Geen saaie voorstellingen om naar te kijken, maar voor iedereen om juist zélf aan de slag te gaan. De dag zit vol met leuke activiteiten, waarbij iedereens talenten aan bod komen.

We stemmen het programma helemaal af op uw wensen. Een lange circusdag of liever kortere activiteiten? Misschien wel meerdere dagen achter elkaar? Het kan allemaal. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Sander en zijn artiesten geven een feestelijke openingsvoorstelling. Zo zorgen ze dat iedereen vol energie en enthousiasme aan het circusproject begint. Ook geven de artiesten een korte uitleg over het circusproject.

Iedereen wil natuurlijk de circustechnieken uitproberen. Daarom hebben wij snuffelworkshops opgenomen in het programma, waarbij de leerlingen allerlei circustechnieken uitproberen. Technieken zoals ballopen, jongleren, draaiende bordjes, draadlopen en nog veel meer. In de regel gaan de leerlingen in groepen (volgens een circuitmodel) langs de onderdelen.

Na de snuffelroute gaan de groepen met hun leerkracht hun eigen act instuderen. Circus Salto levert hiervoor de benodigde spullen, en de instructiebladen waar de acts duidelijk beschreven worden. Ook geven we vooraf een instructie aan de leerkrachten.

Naast technische acts, zoals acrobatiek en jongleren, zijn er ook acts waarbij spel belangrijk is. Acts met een groot spelelement zijn de Fakirshow en de Clowns. De medewerkers van Circus Salto komen bij alle groepen langs, om hen te ondersteunen en de acts ‘pisteklaar’ te maken. Naast het oefenen is er veel aandacht voor de presentatie van de act.

Spanning ten top… de show begint. De roodgele circustent zit vol met ouders en grootouders, die allemaal de camera in de aanslag hebben. Eén voor één komen de groepen kinderen op en vertonen vol enthousiasme hun ingestudeerde circusact. De show wordt op ongekend enthousiaste manier gepresenteerd door circusdirecteur Sander en wordt natuurlijk afgesloten met een staande ovatie door het Hooggeëerd Publiek!

Circus doe je samen!

Het circus is een magische plek: een plek waar humor en verbeelding bij elkaar komen. En dat doe je samen! Daarom is er een actieve rol weggelegd voor de leerkrachten en eventueel de hulpouders. Samen met de leerlingen maken ze een circusact om trots op te zijn!

Het is bijzonder om te ervaren waar de groepen toe in staat zijn door samen te werken en elkaar te vertrouwen. Deze ervaring geeft de leerkrachten en leerlingen een enorme ‘boost’ die ook lang in de klas zal zijn te merken!

Voor wie geschikt?

 • De circusdag is geschikt voor alle leeftijden: van kleuters tot en met scholieren. Iedereen kan stralen in het circus!
 • Zowel reguliere basisscholen als scholen voor speciaal onderwijs.
 • Ook geschikt voor het middelbaar onderwijs.

Oftewel: iedereen doet mee en raakt in de ban van de magie van het Circus!

Jarenlange ervaring
met het basisonderwijs

Onder leiding van Sander Balk zorgt Circus Salto door het hele land voor uitverkochte voorstellingen

Naast zijn werk als circusproducent heeft Sander jarenlang gewerkt in het onderwijs. Door het succes van Circus Salto is hij nu fulltime met zijn Circusdroom op pad!

Tijdens de schoolprojecten combineert Sander zijn ervaring als leerkracht met zijn passie voor het circus en staat zo garant voor een onvergetelijke dag.

Circus Salto Sander Balk buikspreekact

Voor iedereen is er wel iets

Elke groep kiest een circusact. Welke act ze ook kiezen: de talenten van de verschillende leerlingen kunnen in elke act tot zijn recht komen!

 • Acrobatiek: Acrobaten doen stoere stunts zoals piramidebouwen, koprollen en bokjespringen.
 • Paarden: De edele paarden draven en dansen door de piste.
 • Wilde dieren: De dompteur van hetcCircus presenteert zijn olifanten, tijgers, leeuwen en apen.
 • Muzikale clowntjes: De jongste clowntjes van het Circus zijn zeer muzikaal. Ze zingen en dansen erop los!
 • Krachtmensen: De sterkste mannen en vrouwen van de wereld tonen hun spierkracht!
 • Dalmatiër-hondjes: Dalmatiërs springen erop los. Maar luisteren ze eigenlijk wel naar hun baas?
 • Chinese Show: Artiesten laten bordjes op stokjes draaien en tonen hun kunsten met de diabolo, sierlijke linten en de Chinese vlaggen.
 • Limbo-acrobaten: De limbo-acrobaten voeren een feestelijke en acrobatische limbodans uit!
 • Balanceren: Deze evenwichtskunstenaars houden zich in evenwicht op de rolarola, de loopbal, de loopton, de pedalo en de éénwieler. Combinatie met draadlopen mogelijk.
 • Oosterse Show: De Sjeik presenteert zijn gevolg, bestaande uit buikdanseressen, fakirs en slangenbezweerders.
 • Jongleren: Jongleren met ballen, kegels, ringen en draaiende bordjes.
 • Goochelen: De goochelaars verbazen het publiek met hun kunsten.
 • Piramidebouwers: De acrobaten bouwen allerlei menselijke piramides. Een act vol uitdaging en voor iedereen een belangrijke rol!
 • Clowns: Deze clowns maken komische buitelingen. Eén clown neemt uiteindelijk iedereen in de maling!

Ook voor middelbare scholen

Circus Salto verzorgt ook circusworkshopprojecten op middelbare scholen. Net als bij basisscholen geeft het de leerlingen een enorm zelfvertrouwen om iets te creëren. Ook leren ze goed samenwerken en elkaar te vertrouwen. Leerkrachten en/of mentoren krijgen bovendien de kans om op een andere manier met de leerlingen te werken.

De technieken die bij middelbare scholen aan bod komen zijn piramidebouwen, éénwielfietsen, ballopen, draadlopen, jongleren, diabolo, draaiende bordjes en mime.

Naast heel veel plezier, zorgt het circusproject ook op middelbare scholen voor meer teamspirit in de klas. Dit is van grote waarde, en draagt bij aan een goede sfeer op school en een positieve ontwikkeling van de scholieren.

De afsluitende voorstelling is een unieke ervaring. Veilig in een groep mag iedereen een act opvoeren en zo hun pasverworven talent laten zien.

Want er is voor iedereen een even belangrijke rol in het circus. De stille muurbloempjes stralen. En die ‘lastige jongen’ blijkt helemaal op zijn plek te zijn tijdens het klaarzetten van de materialen voor de acts.

Bovendien is het een unieke manier om de ouders op school uit te nodigen in een positieve sfeer bij de afsluitende voorstellingen. Het circus wordt vaak geboekt als aanvulling op Culturele Dagen. Vaak zijn er in de afsluitende voorstelling ook optredens van muziek, dans en zang. Ook is er ruimte voor voordrachten, van bijvoorbeeld een gedicht. Het is allemaal mogelijk in de unieke sfeer van het circus!

Een schooldag om nooit te vergeten

De hele school doet mee. Boek nu een tot in de puntjes verzorgde dag door de professionele circusartiesten van Circus Salto.

Nu te boeken!

 • Ons circus bij uw school
 • De hele school doet mee
 • Een onvergetelijke dag voor iedereen
 • Al vanaf € 700 (zonder circustent) of € 1700 (met circustent).
Circus Salto Sander Balk buikspreekact

Prijzen

De prijs wordt bepaald door de groepsgrootte en de keuze voor de tent. Circus Salto maakt altijd een offerte op maat, gebaseerd op de volgende prijzen:

Eén dag

Tot 50 leerlingen1 circusdocent€ 700,-
Tot 100 leerlingen1 circusdocent€ 800,-
Tot 200 leerlingen1 dag 1 circusdocent€ 1100,-
Tot 300 leerlingen1 dag 2 circusdocenten€ 1250,-
Tot 450 leerlingen1 dag 3 circusdocenten€ 1600,-
Meer dan 450 leerlingenOp aanvraagOp aanvraag

Meerdere dagen

Tot 50 leerlingen1 circusdocent€ 1000,-
Tot 100 leerlingen1 circusdocent€ 1100,-
Tot 200 leerlingen1 circusdocent€ 1300,-
Tot 300 leerlingen2 circusdocenten€ 1550,-
Tot 450 leerlingen3 circusdocenten€ 1900,-
Meer dan 450 leerlingenOp aanvraagOp aanvraag

(aan alle genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend)

tentverhuur

Circustent 16 meter (rond)

€ 1750,-

In onze luxe tent komt de show pas écht goed tot zijn recht. De tent is verduisterd en heeft een computergestuurde lichtinstallatie, voor een échte showbeleving.

 • Driehonderd zitplaatsen
 • Verduisterde theatertent
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Uitgebreide lichtinstallatie
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.
tentverhuur

De school als circustent

€ 350,-

Heeft uw school geen ruimte of budget voor een tent? Dat is geen probleem! Met het circusdecoratiepakket wordt elke school, sporthal of aula omgetoverd tot circustheater! Inclusief:

 • Artiesteningang
 • Piste
 • Pistekleed
 • Lichtinstallatie
tentverhuur

Circustent van 12 bij 17 meter

€ 1000,-

Onze grote circustent is de meest gekozen optie door scholen. De tent kan op vrijwel elk schoolplein worden opgebouwd.

 • 250 zitplaatsen
 • Lichtdoorlatend
 • Inclusief circusdecoratiepakket
 • Zeer geschikt voor uw afsluitende receptie.
Tent festival

Veelgestelde vragen over Circus op School

Circus op School is voor alle basisscholen én middelbare scholen. Ons circus bezoekt uw school en zorgt voor een drukke en leuke dag. De dag (of dagen) heeft een uitgebreid programma, waarbij ieders talent tot zijn recht komt.

Elke groep kiest een circusact, waarbij de onderbouw een ander programma krijg aangeboden dan de bovenbouw. Welke act ze ook kiezen: de talenten van de verschillende leerlingen kunnen in elke act tot zijn recht komen!

De prijzen hangen af van de groepsgrootte. U heeft al een circusdag vanaf € 700,-.