Over Sander Balk

Circus Salto is de kinderdroom van Sander Balk. Als kind was Sander al gefascineerd door alle facetten van het Circus. Het kan ook niet anders, zijn vader Arnold was circusliefhebber en op 3-jarige leeftijd zag Sander zijn eerste voorstelling. Het anders zo drukke jongetje was de hele voorstelling stil en uren daarna was hij nog steeds stil na al die indrukken van dieren, wagens, artiesten en de muziek…Vanaf dat moment was hij in de ban van de wereld van zand en zaagsel.

Bij het circus!

Waar anderen tijdens hun middelbare schooltijd naar de kroeg gingen en Circus niet stoer meer vonden was Sander nog steeds verliefd op het Circus… Bij gesprekken op school met leraren over de keuze voor een vervolgopleiding werd gevraagd: Wat wil je worden? Er was steevast maar één antwoord:
BIJ HET CIRCUS!

Op 17-jarige leeftijd begon hij bij Circus Witova als bijbaantje. Eerst als tentbouwer en dierenverzorger en na een jaar trad hij op als jongleur en goochelaar. Gedurende 9 jaar was hij vaste kracht en één van de vaste pijlers van dit populaire kleine Circus. Parallel daaraan behaalde hij zijn HBO opleiding als Leerkracht in het Basisonderwijs…. voor het geval het Circus niet zou lukken en dan kon hij altijd nog ‘voor de klas staan’.

Na enige omzwervingen en ervaringen bij verschillende Circus- en Showproducties was hij het werken voor anderen zat en startte hij een eigen Circus: Het Circus Salto!

Nog steeds met net zoveel liefde en passie als toen hij een klein jongetje was. Het Circus moet spelen en doorgaan. De tijden zijn veranderd en nu is het de uitdaging om nieuwe wegen in te slaan en steeds weer vernieuwend te zijn. Sander is echter trouw aan de drie peilers van het Circus: acrobaten, clowns en dieren! Juist binnen die vorm is het de kunst om vernieuwend te zijn…
Zelf is hij in de piste te zien als zijn alter ego Clown Sander een rol waarin hij zich verbaast, verwondert en dingen doet die eigenlijk niet kunnen… af en toe een grote bandiet en dan weer een echte ‘vriend’ van de kinderen!

Duizenden kinderen bezoeken jaarlijks Circus Salto en dromen erbij weg …. een circusdroom…  net als dat 3-jarige jongetje…